El Feng Shui com a teràpia

visuel: montagne sacrée

El Feng Shui proposa un anàlisi de la influència que tenen els llocs sobre nosaltres i proposa els medis per modificar-la.

 

Com a psicòloga, vaig quedar sorpresa de l’eficàcia d’aquesta eina.

 

És per això que em vaig formar i l’utilitzo per ajudar a les persones a resoldre les seves dificultats i a realitzar els seus projectes.

 

visuel: les 8 diagrammes du Feng Shui

El Feng Shui al servei de les vostres aspiracions

El Feng Shui, que significa literalment “el vent i l’aigua”, és un antic art amb 4000 d'història, d’origen taoista. Les recomanacions del Feng Shui sorgeixen d’una minuciosa observació de les relacions entre l’ésser humà i el seu entorn. Ha desembocat en fórmula, la veracitat de les quals hem pogut verificar i reverificar al llarg del segles. La premissa és que les persones es senten millor, físicament i psicològicament, dins un entorn saludable i harmoniós.

 

Per a ser qualificat com a saludable i harmoniós, un entorn ha de permetre que el “Qi” circuli còmodament, però sense excés. El “Qi” és l’energia fonamental que anima tot, tant els objectes com els ésser vius.

Per exemple, de la mateixa manera que l’aigua pot ser interrompuda en el seu cabdal i convertir-se en estany, el “Qi” pot quedar estancat en una casa, principalment a causa de la saturació. Per contra, pot passar que “fugi” del lloc i manqui per als seus habitants, per exemple, quan les portes d’entrada i sortida estan encarades una davant de l’altra.

 

El Feng Shui no és, doncs, un art decoratiu, com una concepció vulgaritzada a pogut afirmar.

 

Un "diagnòstic"

El Feng Shui estableix així diverses taules d’anàlisi d'entorns, que són extremadament interessants quan un constata bloquejos a la vida de les persones.

 

Durant la formació que vaig seguir, vaig quedar positivament impressionada per la concordança entre la lectura que el Feng Shui donava de certs indrets (per exemple “favorable per al viatge”, “risc de contraure una malaltia”, “desfavorable per als estudis del fill gran”...) i el testimoni dels ocupants d’aquests entorns. Durant aquella formació estudiàvem, en efecte, les vivendes de les persones que seguien la formació. És a dir, el diagnòstic proporcionat pel Feng Shui es corresponia sorprenentment amb la realitat viscuda.

 

L’enfocament aportat pel Feng Shui concerneix tots els aspectes de la vida d’una persona: els estudis, la carrera, l'amor, els fills, la salut, la prosperitat econòmica, la reputació i, fins i tot, el desenvolupament espiritual.

 

Una "terapèutica"

visuel: les 5 éléments dans le Feng Shui

Una casa, un pis, una oficina influiran certs sectors de la nostra vida de manera positiva i d’altres de manera negativa.

 

En funció de la situació, el Feng Shui disposa d’un conjunt de mesures. D’una banda, vindran a reforçar les influències favorables (són els "amplificadors") i, d’altra banda, vindran a oposar-se a les influències desfavorables (són els "remeis").

 

Aquesta “terapèutica” pròpia del Feng Shui es recolza en la dinàmica del Yin-Yang i en les interaccions entre els 5 elements.

 

És tan complexa com l’anàlisi del qual procedeix i comporta diversos nivells:

- l’estudi de l’ambient extern (DI LI en xinès)

- l’estudi de l’ambient intern (les estrelles voladores o XUAN KONG FEI XING)

- l’estudi de l’impacte que té l’orientació d’un edifici en els seus ocupants (BA ZHAI FA)

- l’estudi dels vuit sectors simbòlics d’una vivenda (els trigrames de LUO PAN)

 

Us ofereixo els meus coneixements sobre els espais on es desenvolupa la vostra vida per acompanyar-vos durant el procés de canvi.